Meni

Zakaj presna ekološka čokoladaNa naših javnih dogodkih, sejmih, degustacijah in na predstavitvah, nas sprašujete, kaj sploh pomeni, presna čokolada in zakaj je to nekaj dobrega. Na katko: čokolada je presna, če na nobeni njeni stopnji izdelave kakavova zrna in kasneje kakavova masa niso bili izpostavljeni temperaturi, višji od 45 stopinj Celzija. Na ta način se ohranijo encimi, vitamini in minerali, ki jih imajo kakavova zrna v sebi.

Vse naše čokolade so presne čokolade. Ker v svojih izdelkih želimo ohraniti moč narave, smo v Vivoo čokoladnici pozorni na temperaturo tekom delovnih procesov in skrbimo, da živila ohranijo svojo encimsko strukturo, vitamine in minerale. Samo na tak način lahko ustvarimo resnično presno čokolado, ki bo polnovredna in nas bo nahranila ter obogatila.

Vivoo čokolade so ekološke in nosijo ekološki certifikat. Osnovno vodilo pri delu nam je vselej zaupanje v naravo. Zato v naših izdelkih ne boste našli nobenih aditivov, kot so lecitini in ojačevalci okusov, le čista hrana, nabrana v neokrnjeni naravi brez uporabe pesticidov, pridobljena in sušena na naraven način.

Visoko kvaliteto čokolade nadziramo že z izborom najboljših ekoloških criollo kakavovih zrn. Naš osebno preverjeni dobavitelj ve na kakšen način pridelati zdrava, neokrnjena, in kar je pomembno - živa kakavova zrna, katerim ne škodi niti transport. Namreč, tudi ob končnem prihodu v našo čokoladnico, so kakavova zrna še vedno živa in zdrava, saj vzklijejo, ko jih položimo v zemljo!

Izziv presnih čokolad je vedno bil, kako poleg ohranjanja naravnih sestavin zagotoviti še prijeten okus in ravno prav gladko teksturo. Tukaj smo že pred leti kot inovatorji s svojimi dolgoletnimi raziskavami posegli po samem vrhu, zaradi česar smo bili tudi prestižno nagrajeni. Na največjem živilskem sejmu v Abu Dabiju smo z našo 73% presno čokolado prejeli nagrado za najbolj inovativen izdelek.

Naša posebnost je, da maso za čokolado mešamo celih 7 dni v posebej narejenih posodah, ki imajo ključne dele narejene iz marmorja. Celoten postopek ustvari popolno teksturo in omili tipično grenčino temne čokolade. Naše najtemnejše presne čokolade so tako manj grenke kot klasične čokolade, ki so narejene po hitrih postopkih.


V tej kategoriji trenutno ni izdelkov.

BREZPLAČNA DOSTAVA nad 35€
Potrebujete pomoč +386 40 728 286
14-dnevno vračilo blaga